Achtste finales zijn het eindstation voor Osaka en Halep

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Japanse Naomi Osaka, de nummer een van de wereld in het vrouwentennis, heeft zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het WTA Premiertoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar). De 21-jarige Osaka, titelverdedigster op Indian Wells, verloor in de vierde ronde in twee sets (6-3 en 6-1) van de Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 23 van de wereld. De Japanse won in september vorig jaar het US Open en was ook begin dit jaar de beste op het Australian Open. De 22-jarige Bencic is echter in vorm en won haar laatste elf duels. In Dubai veroverde ze vorige maand de derde WTA-titel in haar carrière.

Ook voor nummer twee van de wereld Simona Halep is het toernooi afgelopen. De Roemeense ging in de vierde ronde in drie sets (6-2, 3-6 en 6-2) onderuit tegen de amper negentienjarige Tsjechische Markéta Vondrousova (WTA 61). Door de uitschakeling laat Halep een uitgelezen kans liggen om de leidersplaats op de WTA-ranking weer over te nemen. Die moest ze vorig jaar afstaan aan Osaka.

De Duitse Angelique Kerber (WTA 8) staat wel in de kwartfinales in de Amerikaanse woestijn. De voormalige nummer een van de wereld had het in de vierde ronde nochtans niet makkelijk en had drie sets nodig tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 9), na een inzinking in set twee: 6-1, 4-6 en 6-4. In de kwartfinales wacht nu de Amerikaanse Venus Williams (WTA 36). De 38-jarige Williams kegelde in de vierde ronde de Duitse Mona Barthel (WTA 97) in twee keer 6-4 uit het toernooi. Venus won het Californische toernooi nog nooit, zus Serena moest zondag opgeven.

bron: Belga