Stormweer op komst: KMI kondigt opnieuw code geel af

Hoewel het weer deze namiddag overwegend zacht is met een spatje regen, bereikt vanavond een neerslagzone ons land en zijn rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur mogelijk. In het westen kunnen die zelfs oplopen tot 90 kilometer per uur. Dat meldt het KMI, dat voor heel het land code geel heeft afgekondigd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

's Avonds trekt een regenzone van west naar oost over ons land, met op de Ardense hoogten wat smeltende sneeuw. De doortocht van de storing gaat gepaard met felle windstoten tot 80 of 90 kilometer per uur, snel gevolgd door brede opklaringen en nog kans op enkele buien. Rond middernacht verlaat deze regenzone ons land richting Duitsland. De minima liggen rond 0 graden in de Hoge Venen, rond 4 graden in het centrum en rond 6 graden aan zee.

Woensdag verdelen opklaringen en wolkenvelden de hemel. De wolkenvelden kunnen uitgroeien tot maartse buien, die soms intens kunnen zijn en lokaal vergezeld met onweer. In de Ardennen kan er wat sneeuw vallen. Het kwik stijgt niet hoger dan 3 graden in de Hoge Ardennen, 8 of 9 graden in het centrum en 10 graden in het westen.

Brusselse parken gaan toe

De gewestelijke parken in Brussel worden woensdag gesloten vanwege de aangekondigde windstoten. Indien de weersomstandigheden het toelaten, is de heropening donderdagochtend voorzien. Dat meldt Brussel Leefmilieu.

De gewestelijke dienst raadt het verkeer aan de groene ruimten (parken, bossen en wouden) te vermijden en in het bijzonder niet te parkeren in de buurt van bomen.

De parken die Brussel Leefmilieu kan afsluiten, zullen verboden zijn voor het publiek. De heropening gebeurt na een inspectie, opkuis en beveiliging. Aan parken die niet kunnen afgesloten worden, zullen aan de ingang waarschuwingsborden geplaatst worden en parkwachters zullen het publiek informeren.