Dit is hét perfecte aantal bedpartners

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen en mannen liegen over hun aantal bedpartners. Mannen doen er graag een schepje bovenop, terwijl vrouwen eerder een stapje terug zetten. Maar wat wordt nu gezien als hét ideale aantal?
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

Wanneer je net een relatie begint is de kans groot dat jullie seksgeschiedenis besproken wordt. Het beautybedrijf SuperDrug heeft een onderzoek gedaan om meer inzicht te krijgen in de seksualiteit en de manier waarop hier naar gekeken wordt. Meer dan 2.000 mensen in Europa en de Verenigde Staten zijn ondervraagd.

Eerlijkheid

Uit dit onderzoek blijkt dat 67,4% van de vrouwen eerlijk zegt hoeveel verschillende bedpartners ze hebben gehad, terwijl dit bij mannen 58,6% is. Mannen verhogen graag hun aantal, maar vrouwen maken er liever wat minder van.

Aantal bedpartners

Daaruit bleek ook dat vrouwen gemiddeld 7 bedpartners hebben, terwijl dat bij mannen een gemiddelde is van 6,4. Maar wat is nu het ideale aantal? Daar zijn mannen en vrouwen het redelijk met elkaar eens. Vrouwen vinden gemiddeld 7,5 het perfecte aantal en mannen zitten op 7,6. Tussen de 7 en 8 partners wordt dus als ‘ideaal' gezien.

Uiteraard mag dit onderzoek met een korreltje zout genomen worden. Iedereen doet best waar ze zich goed bij voelen.