Zo haal je het maximum uit je bezoek aan een jobbeurs

Als je bijna afstudeert zijn jobbeurzen de perfecte evenementen om je netwerk te vergroten, een goede eerste indruk te maken en bedrijven beter te leren kennen. Geen idee wat je moet verwachten als je een beurs bezoekt? Dankzij deze tips haal je er alles uit.

Een jobbeurs is volgens rekruteringsbureau Robert Half vooral een netwerkgelegenheid: maak daar dan ook gebruik van. Verzamel zoveel mogelijk visitekaartjes en stap op mensen af. Als het bedrijf dan later een vacature openstelt, heb je meteen een streepje voor op de concurrentie. Jij kan in je introductie immers verwijzen naar jullie praatje op de jobbeurs. Zelfs als de rekruteerder in kwestie zich amper iets van het gesprek herinnert, haal je jullie persoonlijke band aan en dat speelt in je voordeel.
Het is een goed idee om niet alleen op de grote bedrijven af te stappen. Ook de minder gekende zijn de moeite waard en kunnen jouw carrière in een stroomversnelling brengen. Met welke organisatie je ook contact zoekt, onthoud dat bedrijven op een jobbeurs honderden kandidaten zien. Zorg er dus voor dat je er op een positieve manier uitspringt.

Na de beurs

Als je thuiskomt van een jobbeurs, zit je werk er nog niet op. Wil je effectief op een vacature ingaan, solliciteer dan online. Het feit dat je je cv hebt afgegeven op de beurs, betekent niet dat je je kandidaat hebt gesteld. Zelfs al heb je geen specifieke job op het oog, dan nog doe je er goed aan om bedankmails te sturen naar je kersverse contacten.

Ben je bijna afgestudeerd en sta je te springen voor je eerste job? Ontdek er alles over in de special edition voor ‘Young Graduates’ uit die je kan vinden op de jobbeurs in jouw studentenstad.
Ontdek meer op nl.metrotime.be/younggraduates/