Telenet zet vol in op pas afgestudeerd talent

Aan je laatste maanden als student bezig? Dan heb je op je Instagram, Facebook en Twitter ongetwijfeld al jobaanbiedingen gekregen. Ja, the war for pas afgestudeerd talent start al voor de diploma-uitreiking. Met een leuk concept en een interessant begeleidingsprogramma de aandacht van jong geweld trekken, is meer dan ooit cruciaal. Telenet heeft dat begrepen.

Het bedrijf pakt al enkele jaren uit met een Young Grad Program. De combinatie van een eerste job met een twee jaar durend trainingsprogramma op maat van schoolverlaters in verschillende domeinen: IT, engineering, finance, marcom… «Een gevarieerde, echte job in een innovatief bedrijf, een traject vol opleidingen en uitdagingen.» Telenet laat pas afgestudeerden niet aan de zijlijn staan, maar gooit ze ook niet voor de leeuwen. «Ik heb op een jaar tijd meer geleerd dan tijdens vier jaar studeren.»

YG-DAY: een carrièredag die het verschil kan maken?

Om pas afgestudeerden aan het solliciteren te krijgen, haalt Telenet alles uit de kast. Op 22 maart organiseert het YG-DAY, een event voor schoolverlaters bij Telenet in Mechelen. YG-DAY is een carrièredag met workshops, keynotes van professionals én met een afterparty. Kandidaten kunnen er zelfs on the spot solliciteren. Let wel, tickets zijn gelimiteerd. Wil je er eentje, dan moet je tonen wat je in je mars hebt.

Motivatiebrief? Sollicitatievideo!

Is een motivatiebrief en cv sturen passé? Nee, maar een ticket versieren voor YG-DAY – en solliciteren voor een job – kan bij Telenet ook met video. Een manier van solliciteren die helemaal op maat geschreven is van een bedrijf dat naast Telecom, ook puur entertainment aanbiedt.

Op younggradday.be vind je alle info en kan je een ticket proberen te bemachtigen.


Conclusie: op 22 maart is jouw graduation party nog niet achter de rug. Maar wil je goed van start gaan, dan wacht je best niet tot je jouw roes hebt uitgeslapen.