Middagdipje op het werk? Zo voorkom je het

Foto Pexels

Ben je na de lunch ook zo vermoeid en minder productief? Dan ben je zeker niet alleen. Toch zijn er enkele tips om na je middagpauze productief te blijven.

Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Kies best voor een voedzaam ontbijt en probeer snelle koolhydraten te vermijden. Die zorgen voor een piek in de bloedsuikerspiegel, waarna er insuline wordt geproduceerd. Dat beïnvloedt dan weer de productie van slaaphormonen. Vermijd ook overeten, het kost je lichaam namelijk veel energie om al dat voedsel te verteren. Daarom eet je beter meerdere kleine maaltijden per dag. Zo zit je minder vaak met een hongergevoel. Probeer uiteraard gezond te snacken. Fruit of noten zijn ideaal, suikers vermijd je liever.Zorg er ook voor dat je genoeg buitenlucht binnenkrijgt, die geeft je energie. Bovendien kan een gezellige wandeling met de collega’s tijdens je pauze de spijsvertering bevorderen.
Plan ten slotte al je zware taken in de voormiddag. Indien je na al de bovenstaande tips nog steeds last hebt van een middagdipje, kan je de luchtigere taken houden voor de namiddag. Op die manier kan je eten verteren zonder dat je er al te veel last van hebt.