Buurt zoekt ondernemers

Van 18 tot 22 maart 2019 organiseert microStart de achtste editie van de Week van het Microkrediet. Over heel België zijn er tientallen activiteiten om kandidaat-ondernemers aan te moedigen hun project te realiseren dankzij een microkrediet.

Foto David Taquin

Nathalie Scotece

Wat doe je?
«In 2015 heb ik samen met mijn broer Vito een restaurant overgenomen in Esneu. Het was ideaal gelegen, vlakbij de Ourthe. Bij Natalia’Tella kan je genieten van authentieke Italiaanse specialiteiten in een gezellige setting.»

Hoe heeft een microkrediet je geholpen?
«We runden eerst een ander restaurant, maar dat was verouderd. Daarom was ik op zoek naar een nieuwe locatie waar ik mijn klanten beter kon ontvangen. Met een microkrediet van 15.000 euro heb ik onze verhuis kunnen bekostigen.»

 

Foto David Taquin

Marcel Ngassu

Wat doe je?
«Ik ben de oprichter van EyeDiscovery, een brillenwinkel in het centrum van Antwerpen. Wij produceren en ontwerpen brillen met behulp van software die een scan van het hoofd maakt. Al onze monturen kunnen met de software gepast én aangepast worden zodat de klant meteen ziet welke kleuren of motieven hem het best staan.»

Hoe heeft een microkrediet je geholpen?
«Na jaren ervaring als opticien, heb ik ervoor gekozen om mijn ondernemersdroom na te jagen. Dankzij mijn lening bij microStart heb ik die droom ook financieel kunnen waarmaken. Daarnaast hebben ze me coaching en begeleiding gegeven.»

 

Foto David Taquin

Mohamed Alibrahimi

Hoe ben jij micro-ondernemer geworden?
«In 2012 ben ik met mijn vader gevlucht uit Syrië. Na verschillende jobs in de horeca hebben we in 2018 besloten om een snackbar in Molenbeek over te nemen met ons spaargeld. De specialiteit van Shahba is gegrild kwaliteitsvlees bereid op houtvuur. Daarnaast bieden we typisch Syrische gerechten aan.»

Hoe heeft een microkrediet je geholpen?
«We hadden extra financiering nodig voor een gasfornuis, een hakmachine en een nieuw terras. microStart heeft ons daarvoor een lening van 9.500 euro toegekend. Het team van microStart behoort trouwens tot onze trouwste klanten.»

Meer info op microstart.be