Barcelona is nog niet klaar met Lyon, Juventus met rug tegen de muur

door
Belga
Leestijd 2 min.

Morgen (21u) staat Juventus in Turijn voor de moeilijke opdracht een 2-0 achterstand op te halen tegen Atlético Madrid, om zo alsnog een ticket te veroveren voor de kwartfinales van de Champions League. Manchester City verdedigt in het eigen Etihad Stadium een 3-2 voorsprong tegen Schalke 04. Woensdag staan Barcelona-Lyon en Bayern München-Liverpool op het programma, de heenmatchen van die confrontaties eindigden op een scoreloos gelijkspel. Tottenham Hotspur, Ajax, Manchester United en Porto verzekerden zich vorige week al van kwalificatie voor de kwartfinales. Atlético Madrid, dat tweede werd in de CL-poule van Club Brugge, nam drie weken geleden een optie op een stek bij de laatste acht. De troepen van Diego Simeone scoorden in het slot tweemaal in vijf minuten, telkens na een spelhervatting. De Oude Dame moet dus vol aan de bak, vrijdag tegen Udinese (4-1 zege) spaarde coach Massimiliano Allegri in dat opzicht verschillende titularissen, zoals Cristiano Ronaldo. "Dezelfde uitslag als tegen Udinese zou goed zijn", grapte Allegri vrijdag. "Maar het wordt natuurlijk een compleet andere match." Juventus, ruim op kop in de Serie A, is nog steeds ongeslagen in de vaderlandse competitie.

Manchester City, aan de leiding in de Premier League, kwam in de heenmatch tegen Schalke 04 in een benarde situatie terecht. De Engelse kampioen keek in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aan en stond met een man minder op het veld na een tweede gele kaart voor Nicolás Otamendi. Toch wist City in de slotfase nog tweemaal te scoren. Schalke 04, pas 14e in de Bundesliga na een 4-2 nederlaag tegen Werder Bremen, lijkt dan ook een vogel voor de kat. Maar het team van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, er zaterdag tegen Watford (3-1 zege) niet bij wegens een lichte hamstringblessure, is best op zijn hoede na de verrassend sterke prestaties op verplaatsing van Ajax (1-4 bij Real Madrid) en Manchester United (1-3 bij PSG) vorige week.

Het Lyon van Jason Denayer mag nog hopen op de kwartfinales, na het 0-0 gelijkspel tegen FC Barcelona in het Groupama Stadium. De leider in La Liga hoopt dat Lionel Messi en Luis Suárez in Camp Nou minder bleek zullen spelen dan in de heenmatch. Bij Barcelona ontbreekt Thomas Vermaelen nog steeds wegens een contractuur in het rechterbeen.

Ook Liverpool, vorig seizoen verliezend finalist op het kampioenenbal, en Bayern München konden niet scoren in de heenmatch op Anfield. De ploeg van reservedoelman Simon Mignolet en Divock Origi wacht een warme avond in de Allianz Arena. Na een moeilijke periode voor Kerstmis is Bayern weer vol vertrouwen nu het op nieuw op kop staat in de Bundesliga. Zaterdag gaf de Rekordmeister Wolfsburg een pak slaag (6-0).

bron: Belga