Dappere 85-jarige vrouw jaagt vier carjackers weg

Foto Pixabay
Een meerderjarige en drie minderjarigen zijn zaterdag opgepakt voor het overvallen van een 85-jarige vrouw in Luik. Dat heeft het parket van Luik gemeld. De vier hadden het gemunt op de auto van het kranige oudje.

 

Het slachtoffer was haar boodschappen uit haar auto aan het laden voor haar woning, toen de vier daders op haar afkwamen. Een van de daders haalde een mes boven en eiste de sleutels van de auto. De tachtiger duwde de aanvallers evenwel opzij en greep de overvaller met het mes bij de hand.

Bekentenissen

De vier daders namen vervolgens de vlucht. Ze konden opgepakt worden door de politie en zijn ondervraagd. De minderjarige die in het bezit was van het mes heeft bekentenissen afgelegd. Hij verklaarde dat hij 100 euro schuldig was aan de meerderjarige en dat die laatste zijn geld zaterdag terug wilde hebben. Hij zou hem het mes gegeven hebben om er iemand mee te overvallen.

De meerderjarige dader is een jongeman van 18 die reeds gekend is bij het gerecht. Zijn aanhouding is gevraagd. De minderjarigen moeten voor de jeugdrechter verschijnen.