WTA Indian Wells - Elise Mertens strandt in derde ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 16) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het WTA Premiertoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar). In de derde ronde in de Amerikaanse woestijn ging het zestiende reekshoofd er in drie sets uit tegen de Chinese Qiang Wang, de nummer achttien van de wereld bij de vrouwen: 7-6 (7/4), 6-7 (4/7) en 6-3 na 2 uur en 53 minuten.

Ook vorig jaar bleek de partij tegen Qiang Wang het eindstation voor Mertens op het prestigieuze Indian Wells. Toen was de Chinese in de tweede ronde te sterk. In drie onderlinge partijen kon onze landgenote nog geen enkele keer winnen.

Eerder sneuvelden Alison Van Uytvanck (WTA 51) en Kirsten Flipkens (WTA 56) al in de tweede ronde. Van Uytvanck ging er zaterdag in twee sets (6-4 en 6-1) uit tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23). Flipkens verloor even voordien in twee sets van de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 25).

Ysaline Bonaventure (WTA 144) zorgde zaterdag dan weer voor de verrassing door zich te plaatsen voor de derde ronde. In de tweede ronde haalde de 24-jarige Bonaventure, die uit de kwalificaties komt, het verrassend in drie sets van het Kroatische 28ste reekshoofd Donna Vekic (WTA 26). Zij is de enige Belgische die overblijft op de hoofdtabel op Indian Wells.

bron: Belga