Liverpool houdt City in vizier na winst tegen Burnley

Liverpool heeft zich vanmiddag niet laten verrassen door staartploeg Burnley. De Reds haalden het voor eigen publiek met 4-2 en verkleinden zo de kloof met koploper Manchester City opnieuw tot 1 punt.

De Citizens klopten gisteren op de 30e speeldag van de Engelse Premier League Watford met 3-1 en zetten daarmee druk op Liverpool. Maar de ploeg van Jurgen Klopp hield op Anfield de punten thuis tegen Burnley.

Burnley, dat dit seizoen niet meer op Steven Defour (kuitoperatie) kan rekenen, nam wel de beste start. Na zes minuten trapte Ashley Westwood een hoekschop in een keer binnen. Liverpoolgoalie Alisson Becker, die Simon Mignolet op de bank hield, klaagde dat hij werd gehinderd maar de ref keurde het doelpunt toe.

Lang konden The Clarets niet genieten van de voorsprong. In de negentiende minuut bracht Roberto Firmino de stand weer in evenwicht. Tien minuten later zette Sadio Mané Liverpool op 2-1.

Halfweg de tweede periode diepte Firmino (67.) met zijn tweede treffer van de middag de voorsprong verder uit. Johan Gudmundsson (90.) lukte in de slotfase de aansluitingstreffer maar meteen daarna zette Mané met zijn tweede de puntjes op de i.

In het klassement leidt Manchester City met 74 punten voor Liverpool (73 ptn) en Tottenham (61 ptn), dat gisteren verrassend verloor bij Southampton (2-1). Burnley (30 ptn) bengelt als zeventiende net boven de degradatiezone.

Bron: Belga