Belgen in het buitenland - Tielemans maakt eerste doelpunt en helpt Leicester aan zege, Tottenham gaat onderuit

Leicester City heeft zaterdag op de 30e speeldag in de Engelse Premier League met 3-1 van Fulham gewonnen. Rode Duivel Youri Tielemans maakte zijn eerste doelpunt voor de thuisploeg, bij de bezoekers speelde Denis Odoi de hele wedstrijd. Tottenham, met Jan Vertonghen maar zonder Toby Alderweireld, ging verrassend de boot in bij degradatiekandidaat Southampton. Jamie Vardy bediende na 21 minuten Tielemans, die voor een open Fulham-doel kwam te staan en zijn eerste treffer in het truitje van Leicester maar hoefde binnen te schuiven. Floyd Ayite (51.) maakte na de rust gelijk, maar Vardy (78. en 86.) wist in het slot nog twee keer te scoren en schonk Leicester de drie punten. Tielemans was achttien minuten voor affluiten al naar de kant gehaald. De Foxes schuiven op naar de tiende plaats, Fulham blijft negentiende en kan de degradatie nog nauwelijks ontlopen.

Bij Tottenham kreeg Toby Alderweireld rust, maar dat pakte niet goed uit. Harry Kane (26.) bracht Vertonghen en co na 26 minuten wel op voorsprong, maar Yann Valery (76.) en James Ward-Prowse (81.) bezorgden Southampton de zege. Tottenham blijft ondanks de 1 op 12 derde, maar kan leider Manchester City dit weekend tot dertien punten zien uitlopen. Southampton rukt dankzij de zege op naar de zestiende plaats.

Huddersfield, waar zowel Laurent Depoitre (voet) als Isaac Mbenza (kuit) geblesseerd ontbraken, ging met 0-2 de boot in tegen Bournemouth. In Schotland bleef leider Celtic, met Dedryck Boyata de hele wedstrijd in de ploeg, steken op een 0-0 gelijkspel tegen Aberdeen.