Brusselaars krijgen gratis plantenzaadjes

Brusselaars krijgen gratis plantenzaadjes
Foto Unsplash

Steeds meer stadsbewoners wagen zich aan een eigen moestuin. Het is helemaal niet zo moeilijk om ook in de stad je eigen groenten te kweken en bovendien is meer groen bevorderlijk voor iedereen. Leefmilieu Brussel wil de Brusselaars een duwtje in de rug geven in de vorm van gratis zaaigoed.

Stadstuinieren

Het lijkt misschien een hele opgave om je als stadbewoner aan het zaaien en planten te wagen, maar in praktijk valt dat goed mee. Heb je een eigen tuin, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Maar ook op je balkon, op het dak of op de vensterbank kan je aan de slag. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn bloembakken, potgrond en natuurlijk plantjes of zaden.

Gratis zaadjes

Via de site van Leefmilieu Brussel kunnen Brusselaars nu gratis een pakket groentezaden aanvragen. De kits worden vanaf 25 maart verstuurd en bevatten zaaigoed voor kerstomaten, sla en radijsjes. Zij die geen groene vingers gegund zijn, maar toch een eigen moestuintje willen beginnen, kunnen bovendien een gratis workshop volgen om hen op weg te helpen. Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dan heb je dus geen excuus meer om geen eigen groenten te kweken!