Vakbondsactie bij De Lijn in Oostende afgelopen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De spontane vakbondsactie bij De Lijn in Oostende is inmiddels afgelopen, na een onderhoud met de directie. Dat bevestigt Guido Steelandt, gewestelijk secretaris bij ACOD. Er was door de actie vanochtend heel wat hinder op het bus- en tramnet in de regio. "In Oostende liep de spreekwoordelijke druppel over. Er is donderdagavond beslist om de actie op poten te zetten. Het werk werd vrijdagochtend neergelegd tussen 8 uur en 10 uur om de reizigers niet te treffen", duidt Steelandt. "Er is een tekort aan personeel, een tekort aan bussen en zelfs een tekort aan 'datacassettes' waardoor de chauffeurs geen geld kunnen ontvangen."

Daarbij komt de reorganisatie bij De Lijn die onlangs werd doorgevoerd bij. En voor de chauffeurs op regionaal niveau zijn er minder aanspreekpunten. "We hebben deze ochtend een onderhoud gehad met de directie. Het is de bedoeling dat tegen 18 maart de directie enkele voorstellen op tafel legt om op korte termijn tegemoet te komen aan de verzuchtingen", aldus ACOD.

Nieuwe acties zijn er voorlopig niet gepland, maar de bonden benadrukken dat de problemen zich ook in andere West-Vlaamse steden voordoen. Het tram- en busverkeer is inmiddels hervat en de situatie normaliseert zich.

bron: Belga