Onderzoek naar fraude bij De Watergroep

Onderzoek naar fraude bij De Watergroep

Bij De Watergroep in Limburg zijn sinds deze week minstens twee medewerkers preventief geschorst. Volgens een anonieme brief zijn ze omgekocht door een aannemer. Een intern onderzoek moet nu uitwijzen of de medewerkers effectief gefraudeerd hebben en zo de klanten op kosten hebben gejaagd. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De anonieme brief aan de bedrijfsleiding waarin enkele medewerkers van zware fraude worden beticht, werd al eind oktober verstuurd, maar sinds deze week lijkt het alsof De Watergroep de aantijgingen ook echt serieus neemt.

De anonieme briefschrijver schrijft dat er binnen De Watergroep Limburg “een sjoemelcarrousel” is opgestart met een aannemer. Die aannemer zou cadeautjes, etentjes, gratis weekendjes in Luxemburg, vip-uitnodigingen voor het voetbal en ook enveloppen met geld hebben aangeboden aan sectorverantwoordelijken en toezichthouders. In ruil moesten ze een oogje dichtknijpen bij de uitbetaling van de werven waarvoor de aannemer veel meer vroeg dan in de aanbesteding was afgesproken. Er werd volgens de briefschrijver ook gesjoemeld met grondvervanging.

Een intern onderzoek bij de grootste water­leverancier van Vlaanderen moet nu uitwijzen of de medewerkers effectief gefraudeerd hebben. “Maandag hebben we enkele betrokkenen preventief geschorst. Sinds woensdag zitten zij ook effectief thuis”, luidt het. Het waterbedrijf telt ruim 3 miljoen klanten in 180 verschillende gemeenten in Vlaanderen.

bron: Belga