Gentse studenten en personeelsleden marcheren naar UGent-rectoraat tegen seksisme

door
Belga
Leestijd 1 min.

Personeelsleden en studenten trekken vandaag naar het rectoraat van de Universiteit Gent, in een 'walkout' tegen seksisme en discriminatie in het kader van Internationale Vrouwendag. De universiteit keurde begin deze maand een diversiteitsplan goed om vrouwen en academisch talent met een andere culturele achtergrond aan te trekken, maar de organisatie vraagt sneller concrete actie. "Een tekst is nog iets anders dan de praktijk", klinkt het. Voor het derde jaar op rij trekken studenten naar het rectoraat van de Universiteit Gent voor een 'Women's strike', naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouw. Enkele activisten nemen het woord om te pleiten voor meer vrouwenrechten en diversiteit. Ze vragen actie rond elf concrete eisen, waaronder nultolerantie rond seksisme, discriminatie en intimidatie.

Maar de universiteit moet ook aandacht schenken aan de instroom en doorstroom van vrouwen en minderheidsgroepen. De activisten hekelen vooral de aanwerving van personeelsleden zonder sociale bescherming en vragen de laagste loonschalen op te trekken naar minstens 14 euro per uur. Ook een arbeidsduurvermindering ligt op tafel om de combinatie werk en gezin te verbeteren.

Om 15 uur wordt in evenementenzaal Vooruit, naast het rectoraat, een conferentie georganiseerd met de Britse feministe Nina Power.

bron: Belga