R. Kelly huilt in interview: “Ik heb het niet gedaan”

 Kelly is verdachte in meerdere misbruikzaken. In het interview met presentatrice Gayle King, waar CBS een deel van heeft vrijgegeven, ontkende hij alle aantijgingen waar hij momenteel van wordt beschuldigd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Toen King hem vroeg of hij inderdaad seks met minderjarige meisjes had gehad, barstte de zanger in tranen uit. In de omstreden documentaire 'Surviving R. Kelly' wordt hij daar door meerdere vermeende slachtoffers van beschuldigd.

"Hoe dom zou dat zijn?", reageerde de emotionele Kelly. "Om zo stom te zijn om ze in mijn kelder op te sluiten en geen eten te geven? Al die geruchten, ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn f***ing leven."

Vrij op borgtocht

De 52-jarige R&B-artiest werd onlangs op borgtocht vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Hij dient zich op 22 maart weer te melden bij de rechtbank. De zanger ontkende al eerder de vergrijpen waar hij van wordt verdacht.

R. Kelly verlaat de gevangenis                                                                                                           Foto AFP / S. Olson

Het volledige interview van King wordt in de VS woensdagochtend Amerikaanse tijd uitgezonden tijdens het programma 'CBS This Morning'.