Hiphopfestival in Bree blijkt grote oplichterij te zijn

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar mogelijk oplichting rond het GOAT hiphopfestival in Bree, dat nep blijkt te zijn. Personen hadden wel al tickets gekocht. De stad Bree en de politie doen een oproep aangifte te doen. Ondertussen kregen verschillende mensen hun geld terug. 
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Maandagavond trokken enkele Breeënaren zelf aan de alarmbel. Ze stelden zich hardop vragen bij het festival en steeds werd duidelijker dat dit terecht was. Zo eindigde de site op '.nl' terwijl het festival in België zou plaatsvinden en '.be' dus veel logischer zou zijn. Achter 'http' stond dan weer geen 's', wat ook vaak wijst op illegale praktijken.

Het festival zou op 8 en 9 juni plaatsvinden op een terrein in Bree, waarvan de eigenaar totaal niet op de hoogte was. Op de affiche prijkten namen zoals Chris Brown en BOEF. Voor een dagticket bedroeg de prijs 49,99 euro en een weekendticket kostte 69,95 euro om toegang te krijgen tot 'GOAT urban music fest 2019'.

Geen aanvraag ingediend

Ook andere festivalorganisatoren weten aan de burgemeester van Bree dat het bewuste festival erg verdacht was. Ze deelden haar ook mee dat de artiesten rond die periode op de affiche staan van andere Europese festivals. Bij de gemeenteadministratie was bovendien geen aanvraag ingediend.

Evenmin had GOAT contact opgenomen met de politie om een verkeersplan op te stellen. Uiteindelijk werd de Facebooklink van het festival offline gehaald en is de site niet langer actief.

Terugbetaling

De politie vroeg vanochtend dat mensen die tickets voor het festival besteld hadden, zich zouden melden. Veel gedupeerden deden dat al. In de loop van de dag kregen verschillenden onder hen het geld van de tickets teruggestort. Mogelijk hebben de organisatoren gepanikeerd en proberen ze nu de schade te beperken door het geld terug te storten.

Lees ook : Londen verwelkomt eerste kattenfestival