“Droevigste olifant ter wereld” overleden

In een Spaanse zoo is “de droevigste olifant ter wereld” overleden. Flavia leefde er al 44 jaar in eenzaamheid. Dierenrechtenactivisten probeerden talloze keren het dier in een betere leefomgeving te plaatsen, maar dat is niet gelukt.
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

De Indische olifant werd toen ze drie jaar oud was van de kudde gescheiden voor een leven in de zoo van Còrdoba. Ze stierf daar op 47-jarige leeftijd. Het dier was in een diepe depressie verzeild geraakt en haar gezondheid ging ook al maandenlang achteruit.

Flavia stuikte in elkaar en bleek niet meer in staat weer recht te rekken, waarna de verzorgers haar uit haar lijden hebben verlost. Medewerkers zijn erg bedroefd om het heengaan van de olifant.

Dierenrechten

De Spaanse politieke partij Pacma komt op voor dierenrechten en probeert al jaren de leefomstandigheden van dieren te verbeteren. Zij wilde dat Flavia werd verhuisd naar een safaripark elders in Europa, met het gezelschap van andere olifanten. De partij zegt dat Flavia de “slechtst mogelijke afloop” heeft gehad die ze kon meemaken en roept op voor een ban op wilde dieren in gevangenschap.