Atletencommissie BOIC reageert “verontrust” op gedragsconventie

Atletencommissie BOIC reageert
Atletencommissie BOIC reageert "verontrust" op gedragsconventie

De Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vandaag bij monde van voorzitter Yuhan Tan “verontrust” gereageerd op de commotie rond de gedragscode, die de Belgische atletiekfederatie (KBAB) haar atleten oplegde voor aanvang van het EK atletiek indoor. Die conventie werd eerst streng veroordeeld door de atleten, maar vervolgens – na enkele grondige aanpassingen – wel ondertekend.

Badmintonner Yuhan Tan, de voorzitter van de Atletencommissie van het BOIC, drukte op Twitter zijn onrust uit. “We hebben begrip voor de belangen van de federaties, maar we geloven dat overleg met atleten noodzakelijk is bij het opstellen van een gedragscode. Dit overleg zou ruim voor de competitie moeten plaatsvinden, zodat atleten zich in de aanloop van de competities volledig kunnen concentreren op hun sportieve prestaties.”

“We zijn er ook van overtuigd dat een gedragscode een professionalisering van de sport niet mag tegenhouden”, vervolgde Tan. “We vragen dan ook aan de federaties om hier rekening mee te houden en om een gezonde balans op te zoeken tussen de belangen van de federaties en de atleten.”

bron: Belga