Famke Louise choqueert met okselhaar

Instagram / @famkelouise_

De Nederlandse zangeres Famke Louise heeft een opvallende covershoot gedaan voor een Nederlands magazine. Daarop is ze te zien met okselhaar, iets wat ze zelf graag in de kijker wilde zetten.

De 20-jarige zangeres van onder meer ‘Vroom’ en ‘Op Me Monnie’ schittert mét okselhaar op de cover van het blad LINDA.meiden. Ze vindt dat dat moet kunnen omdat vrouwen ook de keuze moeten hebben om hun okselhaar te laten staan. “Een beetje ophef kan geen kwaad. Maar ik doe het vooral omdat ik vind dat een vrouw mag doen wat ze zelf wil. Als ik me even niet wil scheren, doe ik dat niet. Waarom mag een man wel okselhaar hebben, en is het bij een vrouw vies? Het is gewoon háár – niet meer dan dat”, vertelt ze in het magazine.

Voorbeeld voor de jeugd

De vriendin van rapper Ronnie Flex was vroeger erg onzeker over okselhaar en wil een voorbeeld zijn voor de huidige jeugd. “Van mijn moeder mocht ik het nog niet wegscheren, maar met gym moest je wel een hemdje zonder mouwen aan. Mijn doelgroep is jonge meiden, die zien mij als hun voorbeeld. Ik wil ze hiermee laten zien: kijk, ik heb het ook, het is heel normaal”, klinkt het.

View this post on Instagram

Wat zijn we trots! Op ons MEIDEN AAN DE MACHT-nummer, mét @famkelouise_ op de cover. Als er iemand is die echt haar eigen regels maakt, afgaat op haar gevoel en keihard werkt is zij het wel. Hoofdredacteur @Yara_michels legt uit: 'Famke is pas 20 (holy shit😱), gaat vol passie en overtuiging voor haar eigen muziek, en met succes, en wordt met vallen en opstaan volwassen terwijl het hele land meekijkt en keihard oordeelt. Ze vertelt in dit nummer dat ze het zwaar oneerlijk vindt dat er dingen zijn die mannen wel mogen in de muziekwereld, waar zij als vrouw op wordt afgerekend. Zoals iets van je seksualiteit laten zien. Of de druk die er op jonge vrouwen ligt om perfect te zijn. Famke heeft besloten: 'Dit lichaam is van mij, ik doe ermee wat ik wil 💪. En ik doe niks voor mannen, mijn keuzes maak ik voor mezelf.' En dat okselhaar dus? Yara: 'Om te schoppen tegen wat er van haar verwacht wordt, fotografeerden we Famke Louise puur, zonder veel opsmuk, en mét okselhaar. Interessant aan feminisme is ook dat ons lichaam een soort protestbord is, en ons lichaamshaar een stoere manier om schijt te hebben aan vastgeroeste ideeën over wat een vrouw mooi maakt. We kunnen letterlijk onze ideologie laten zien met ons lichaam.'🔥Morgen in de winkel én op de mat bij abonnees. #famkelouise #LINDAmeiden #MEIDENAANDEMACHT #YaraMichels #feminisme

A post shared by LINDA.meiden (@linda_meiden) on