Een gelukkig huwelijk is genetisch bepaald

Een gelukkig huwelijk is genetisch bepaald
Foto Unsplash

“En ze leefden nog lang en gelukkig.” Het is de slotzin van zowat elk sprookje en iets waar velen – al dan niet stiekem – van droomt. Relaties lopen niet altijd van een leien dakje, maar niemand zegt nee tegen een op en top gelukkige relatie. Onderzoek wijst nu uit dat onze genen daar een belangrijke rol in spelen.

Geslaagd huwelijk

Wetenschappers van Yale University publiceerden hun studie in februari in het magazine PLOS ONE. Ze onderzochten de genen van meer dan 400 getrouwde mensen die allemaal tussen 37 en 90 jaar oud waren. En daar kwam een interessant resultaat uit voort. Maar liefst 4% van het geluk dat we ervaren binnen het huwelijksleven, is genetisch bepaald.

Bewogen liefdesleven

Het genotype geen GG is daarvoor verantwoordelijk. Mensen die dit geen bezitten staan sowieso bekend voor hun sociaal vermogen, empathie en emotionele stabiliteit. Die kenmerken zijn onmisbaar voor een geslaagd liefdesleven. De wetenschappen zijn van plan om de zaak grondiger te onderzoeken, maar het is alvast geruststellend om te weten dat niet alleen wijzelf verantwoordelijk zijn voor ons bewogen liefdesleven. Pfioew.