Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd als straf voor KV Mechelen-verdediger Thibault Peyre, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd in Lommel. Voor Malinwa stond op bezoek bij Lommel SK de promotie op het spel. Kavé moest beter doen dan Beerschot Wilrijk om na de eerste ook de tweede periode te winnen, en zo finalematchen te ontlopen.

Bij een 1-1 stand moest Peyre, die het Mechelse openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, in de slotminuut aan de noodrem trekken. Met een ultieme tackle maaide de Fransman Rocha onderuit. Een noodzakelijke ingreep, want de Lommelse topschutter was op weg naar de 1-2, waardoor de tweede periodetitel verloren was. Ondanks Peyres rode kaart ging die uiteindelijk toch naar Beerschot Wilrijk.

Peyre dreigt door de vordering van bondsprocureur Kris Wagner geschorst te zijn voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen eerst. Malinwa kan de strafvordering weigeren, en moet dan morgen voor de Geschillencommissie verschijnen.

bron: Belga