Incident en grijs weer bederven eerste carnavalsdag in Aalst niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Aalst loopt de eerste carnavalsdag op zijn einde. Een incident met een agressieve bestuurder die de feestenzone kon naderen, zorgde niet voor slachtoffers. De openingsstoet verliep verder zonder noemenswaardige incidenten. Burgemeester Christoph D'Haese meldt 80.000 bezoekers. Kort voor 19 uur naderde een verdachte personenwagen ter hoogte van de hoek van de Zonnestraat en Maanstraat de stoet. De bestuurder stelde zich agressief op en werd snel overmeesterd. "Het interventieplan heeft perfect gewerkt", zegt burgemeester D'Haese. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een onderzoek in naar de man, die verklaarde dat hij "Aalst een lesje wou leren". Hij zou bij de lokale politie gekend zijn om psychiatrische problemen.

Verdere inbreuken op de openbare orde bleven beperkt, al is er melding van een vechtpartij op de Grote Markt waarbij een personeelslid van de lokale politie van Aalst gebeten werd. Drie andere personen zijn bestuurlijk aangehouden voor dronkenschap of het verstoren van de openbare orde.

De 91ste openingsstoet van Aalst carnaval eindigde uiteindelijk zonder andere noemenswaardige incidenten omstreeks 22 uur op de Grote Markt. Traditiegetrouw werd de lokale, nationale en internationale actualiteit in de stoet op de korrel genomen door bijna 260 carnavalsgroepen.

In 56 gevallen werd een voertuig getakeld of een uitrijvergoeding aangerekend. Er zijn zondag ook 152 GAS-boetes voor parkeerinbreuken opgelegd. Elf personen zijn door medisch personeel verzorgd.

bron: Belga