Wat zegt de kleur van jouw kleding over jou?

Foto Pexels

Een eerste indruk is zo gemaakt. De Britse webshop ‘Buy Shirts Online’ heeft onderzocht wat mensen denken over jouw kleur van kleding. Hieruit wordt geconcludeerd welke kleur je best niet draagt en welke juist de beste indruk achterlaat.

Zo’n duizend mensen werden bevraagd. Wat blijkt? De kleuren die het minst worden gelinkt aan intelligentie zijn geel, oranje en roze. Hier maak je dus geen goede indruk mee omdat ze te speels zouden zijn.

De kleur die door mannen het meest wordt geassocieerd met arrogantie is rood. Vrouwen zien het eerder als de kleur van de liefde en zouden het overwegen voor een eerste date. Mannen daarentegen kiezen eerder zwart of blauw kiezen voor een afspraakje. Wat de ondervraagden zeker niet aantrekken is oranje of bruin. Slechts 2% van de vrouwen en 8% van de mannen doen iets met die kleur aan voor een meeting.

Kleur van zelfzekerheid

Iets meer dan de helft van de bevraagden zegt dat mensen die zwart dragen als zelfverzekerd overkomen. De donkere kleur zou ook vaak gelinkt worden aan intelligentie. Draag jij veel zwart?