Opgewonden, maar niet nat: hoe zit dat?

Seksuele opwinding en 'nat' zijn beneden wordt bij vrouwen maar al te vaak gelijkgesteld. Ben je niet nat, dan heb je zogenaamd ook geen zin. Hoewel dat op papier lijkt te kloppen, is de realiteit zoals zo vaak anders. Want niet alleen goesting heeft een invloed op je intieme delen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Niet elke vagina is hetzelfde

Heb jij weleens last van droogheid daar beneden? Wees gerust, je bent niet alleen. Vagina's werken nu eenmaal niet altijd hetzelfde. Soms eens nat, dan weer droog... Je lichaam is simpelweg geen machine en er zijn heel wat factoren die een invloed hebben op hoe nat je bent. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vermoeidheid, medicatie of stress. Als je erbij nadenkt is het eigenlijk niet meer dan logisch dat ook je vagina kan variëren naargelang je levensstijl.

Droog en toch zin

Helaas denken mannen vaak dat nat zijn en opgewonden zijn hand in hand gaan. Ben je als vrouw droog, dan gaan ze er automatisch van uit dat je geen goesting hebt. En dat terwijl jij helemaal opgegeild bent. Hopelijk zijn er dus heel wat mannen die dit artikel vol verwondering aan het verslinden zijn. Trouwens, als het eens tegenzit qua nattigheid, hoeft er helemaal niets aan de hand te zijn. Met een goed glijmiddel - liefst op waterbasis en eventueel met een smaakje - kan je je net zo goed amuseren.

Maak je je echt zorgen over je intieme delen, breng dan eens een bezoekje aan je gynaecoloog.