Jupiler Pro League - Antwerp is zeker van Play-off 1 na thuiszege tegen Eupen

Antwerp heeft zondag de 28e speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een 2-1 zege tegen Eupen. In een spektakelrijk duel moesten de manschappen van coach Bölöni lang wachten op de beslissende tweede treffer. Door de overwinning komt de Great Old alleen op de derde plaats met 49 punten. Ze zijn zo helemaal zeker van een eerste deelname aan Play-off 1. De thuisploeg begon het best aan de partij op de Bosuil. Lamkel Zé en Refaelov namen meteen Van Crombrugge onder vuur, die de Panda's behoedde voor een snelle achterstand. Eupen reageerde met kansjes voor Ocansey en Lazare, maar beide Oostkantonners hadden hun vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust was de grootste kans voor Hairemans, maar hij besloot op de paal.

Na de pauze klom de Great Old snel op de verdiende voorsprong. Goaltjesdief Owusu (52.) rondde een voorzet van Buta af in de verste hoek, 1-0. De thuisploeg kon niet lang genieten van de leiding. Nauwelijks vier minuten later ging linksachter Juklerød pijnlijk in de fout. Ocansey profiteerde van het centraal wegwerken van de Noor en zette de bordjes op 1-1. Antwerp bleef nadien aandringen voor de overwinning, maar de VAR speelde andermaal een hoofdrol. Goals van Batubinsika en Mbokani werden afgekeurd, maar de goal van invaller Bolingi (83.) werd - opnieuw na raadpleging van de videoscheidsrechter - wel gevalideerd, 2-1. Daar bleef het in een zenuwachtige slotfase bij.