Actiegroep opnieuw naar Raad van State tegen nachtvluchten Oostende

door
Belga
Leestijd 1 min.

Actiegroep WILOO (Werkgroep Impact Luchthaven Oostende) stapt opnieuw naar de Raad van State tegen de nachtvluchten op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Dat laat Jacques Denecker van WILOO vandaag weten in een persbericht. In oktober 2016 gaf toenmalig minister Joke Schauvliege de toestemming voor jaarlijks 180 nachtvluchten boven het bestaande geluidsquotum. WILOO diende toen al een verzoekschrift in bij de Raad van State en haalde in november 2018 zijn slag thuis. Nachtvluchten binnen de geluidsnorm bleven sowieso wel toegestaan.

Op 18 januari 2019 werd opnieuw beslist jaarlijks 180 nachtelijke bewegingen toe te laten met vliegtuigen die meer geluid maken. "De gebrekkige motivatie van de minister was de hoofdzakelijke reden voor de vernietiging door de raad. In het recente nieuwe besluit van minister Schauvliege is de motivatie echter even gebrekkig", klinkt het bij WILOO.

De maatregel kwam er onder andere omdat maatschappijen door de strenge geluidsregels de luchthaven links lieten liggen. Bij WILOO merken ze echter op dat gelijkaardige luchthavens ondanks een volledige nachtsluiting toch meer vracht vervoeren dan Oostende. Ze wijzen op de slechte ligging van de luchthaven als oorzaak voor het beperkte vrachtverkeer.

bron: Belga