Aalst maakt zich op voor 91ste carnavalstoet

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 91ste stoet van Aalst Carnaval trekt zondag door de straten van de Ajuinstad. Dit jaar hebben 71 vaste groepen zich aangemeld en zullen 188 losse groepen inspelen op de actualiteit. Burgemeester D'Haese rekent op een 800-tal agenten om de veiligheid tijdens het evenement te garanderen. De stoet vertrekt om 13 uur aan het stationsplein in Aalst en trekt een ganse middag publiek op een parcours tot aan de Grote Markt. Daar arriveert de laatste groep rond 20.30 uur. Dit jaar zijn iets minder losse groepen ingeschreven dan vorig jaar en ook het aantal vaste groepen is teruggevallen. Grote groepen tellen tot 100 leden en kunnen tot 50 meter lang zijn.

Opvallend is de deelname van een filmploeg van FC De Kampioenen, die deel uitmaakt van Carnavalsgroep De Lodderoeigen. Die dag wordt een scène gefilmd voor de volgende film. Ook heel wat bekende namen tonen zich in de stoet, zoals presentator Peter Van De Veire en radiopersoonlijkheid Julie Van den Steen, die zich aansluit bij carnavalsgroep Oeverboeft.

Jaarlijks trekt de openingsstoet Aalst Carnaval zowat 80.000 bezoekers. Om de vele feestvierders naar Aalst Carnaval te brengen, zet De Lijn extra bussen in op de meeste lijnen op zondag 3 maart, de dag van de stoet. Wie dan met de wagen komt, kan ook dit jaar - dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst - gratis parkeren op één van de bedrijventerreinen aan de rand van de stad en verder reizen met de gratis pendelbussen.

Er worden ook gratis nachtbussen ingelegd op 3, 4 en 5 maart. Door de festiviteiten vertrekken de bussen in Aalst vanaf de rand van de stad en niet aan het busstation.

bron: Belga