Zelfmoordaanslag Mogadishu: 35 doden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu is de dodentol verder opgelopen. Minstens 35 mensen hebben het leven verloren, onder hen ook vijf aanvallers. Volgens een veiligheidsfunctionaris zijn ook 80 mensen gewond geraakt. De aanval begon donderdagavond, toen een vrachtwagen nabij een hotel ontplofte. Na de aanslag verschansten zich enkele aanvallers in een nabijgelegen gebouw. Daar vochten ze urenlang met de veiligheidsdiensten. Na bijna 24 uur maakten Somalische special forces een einde aan het beleg. Volgens de minister van Informatie, Dahir Mohamud Gelle, hadden de aanvallers burgers als menselijk schild gebruikt.

Volgens het Amerikaanse gespecialiseerde instituut SITE, dat islamistische en extremistische groepen opvolgt, eiste de islamistische terreurorganisatie al-Shabaab de aanslag op.

Al-Shabaab is in 2011 uit de Somalische hoofdstad verjaagd door troepen van de Afrikaanse Unie. Maar de terreurgroep controleert nog een groot deel van de meer landelijk gelegen gebieden in het land. Ook Al Qaida is nog actief in Somalië.

Bron: Belga