Somber weekend op meteorologisch vlak

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is deze namiddag meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. In het westen van het land is het droog en verschijnen er geleidelijk opklaringen, die zich later ook uitbreiden naar het centrum. De maxima schommelen tussen de 6 en 12 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest, zegt het KMI. Deze avond is het droog met tijdelijke opklaringen. Komende nacht wordt het snel overal zwaarbewolkt. In het tweede deel van de nacht verwachten we perioden met lichte regen, hoofdzakelijk dan over de noordelijke landshelft. Het is zacht bij minima van 5 tot 9 graden. De zuidwestenwind is matig of mogelijk af en toe vrij krachtig. Aan zee waait hij vrij krachtig tot eventueel krachtig met daar rukwinden tot 60 km/u.

Morgen is het vaak zwaarbewolkt met perioden met regen. In de namiddag wordt het tijdelijk wat droger en kunnen er enkele korte opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen de 9 en 13 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden tot 70 km/u.

Morgenavond en tijdens de nacht van morgen op maandag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen of buien, plaatselijk zelfs met een donderslag. Het is zacht met minima tussen de 5 en 10 graden. De wind spant aan en wordt vrij krachtig tot krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 90 km/u.

Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. De buien kunnen vergezeld zijn van een donderslag. Op de toppen kan de neerslag een winters karakter aannemen. Het is winderig met tijdelijk een krachtige en aan zee een zeer krachtige zuidwestenwind met vooral in de voormiddag rukwinden tot 90 km/u. De maxima schommelen tussen de 6 en 11 graden.

bron: Belga