Roglic wint UAE Tour, zege in slotrit voor Bennett

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Ier Sam Bennett (BORA-hansgrohe) heeft vandaag in de straten van Dubai de slotrit van de UAE Tour (WorldTour) gewonnen. In een massasprint klopte hij de Colombiaan Fernando Gaviria en de Australiër Caleb Ewan. De Sloveen Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) gaf eindwinst niet meer uit handen. De zevende en laatste etappe van deze UAE Tour bleef de volledige 145 kilometer in de straten van miljoenenstad Dubai. Drie renners verkozen een dag in de aanval boven een plekje in het peloton: Dimitri Gruzdev, Benoit Cosnefroy en Will Clarke. Zij werden pas in de laatste drie kilometer teruggegrepen door het peloton, waar de sprintersploegen en het team van de leider de hele rit het tempo hadden gecontroleerd.

Een haakse bocht op 450 meter van de finish speelde een cruciale rol in de aanloop naar de massasprint, en Lotto Soudal slaagde erin die als eerste te ronden in dienst voor zijn spurter Caleb Ewan. Maar de trein van de Belgische ploeg werd nadien nog overspoeld door die van thuisploeg UAE-Team Emirates, waar Alexander Kristoff opnieuw de sprint in gang trok voor Gaviria. Maar de Colombiaan ging niet snel genoeg om de remonte van Bennett af te houden. Elia Viviani en Marcel Kittel kwamen niet in het stuk voor.

Bovenaan het algemene klassement kwamen er geen wijzigingen meer. Roglic behield zijn voorsprong van 31 seconden op de Spanjaard Alejandro Valverde en 44 op de Fransman David Gaudu, en plaatst zo als eerste zijn naam op het palmares van de UAE Tour, die ontstond door de samensmelting van de ronden van Abu Dhabi en Dubai. Roglic domineerde de rittenkoers, met winst in de ploegentijdrit en in de koninginnenetappe, plus een tweede en derde plaats in twee andere ritten.

Bron: Belga