Omloop Het Nieuwsblad – Dylan Teuns na knappe vijfde plaats: “In de finale mis ik ervaring”

Omloop Het Nieuwsblad - Dylan Teuns na knappe vijfde plaats: "In de finale mis ik ervaring"

Een vijfde plaats werd zaterdag het deel van Dylan Teuns. De renner van Bahrain-Merida kleurde samen met Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko, Zdenek Stybar en Tim Wellens de finale van de Omloop Het Nieuwsblad.
“Ik verbaasde mezelf een beetje in deze Omloop Het Nieuwsblad. Een plaatsje binnen de top twintig had ik wel verwacht, maar dat ik vijfde zou worden, dat is nog wat anders”, lachte Dylan Teuns.
“In de finale miste ik wat ervaring. Positionering is in dergelijke wedstrijd altijd zeer belangrijk, maar dat leer ik al doende wel. Op sommige lastige stroken moest ik telkens opschuiven om me voorin te handhaven. Daardoor verspeelde ik net iets te veel krachten. Je mag ook niet vergeten dat ik met mannen als Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar op pad was. Mannen die weten hoe de voorjaarsklassiekers in elkaar steken. Ik zat echt op mijn tandvlees toen er bij ons telkens maar weer werd gedemarreerd. Uiteindelijk slaagde Stybar erin om weg te rijden. Ik moest er alles aan doen om de rest bij te benen en daarom ben ik best tevreden met mijn vijfde plaats.”

bron: Belga