EK atletiek indoor - Renée Eykens ziet met finaleplaats droom in vervulling gaan

Renée Eykens is er zaterdag in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 800m op het EK indoor in Glasgow. De 22-jarige atlete eindigde, met een tijd van 2:02.85, op een tweede plaats in de eerste halve finale. "Ik ben zeer tevreden", liet een enthousiaste Eykens weten. Eykens zat gedurende de volledige 800m op een tweede plek achter de Spaanse Esther Guerrero, die uiteindelijk won in 2:02.43. "Ik had niet echt een plan, want ik wist ook niet of de andere een plan hadden. Ik wilde snel in een goede positie geraken en die zolang mogelijk proberen vast te houden. En ik heb het lang kunnen uithouden!", verklaarde Eykens, die ook toevertrouwde dat ze heel nerveus aan de start kwam.

Eykens zal de finale aanvangen met de tweede beste tijd. Biedt dit misschien perspectieven op een medaille? "Mijn droom was om de finale te bereiken, maar eenmaal je in de finale zit, wil je natuurlijk meer. Iedereen maakt een kans, maar je mag ook niet vergeten dat dit mijn derde wedstrijd in drie dagen tijd wordt."

Eykens bereikte al tweemaal het eindstadium van een internationaal toernooi en zowel bij het EK voor de junioren in Eskilstuna in 2015 als bij het EK voor beloften in Bydgoszcz in 2017, ging ze uiteindelijk met de titel lopen. "Ik kan me voor deze finale laten inspireren door die eerdere titels", besloot Eykens.