Belgen in het buitenland - City wint maar ziet De Bruyne uitvallen, Lukaku (ManU) en Batshuayi (Palace) treffen raak

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City heeft zaterdag op de 29e speeldag van de Premier League Bournemouth geklopt met 0-1. Kevin De Bruyne viel bij City net voor halfweg uit met een blessure, al is de ernst nog niet duidelijk. Romelu Lukaku bezorgde Manchester United met twee doelpunten de winst tegen Southampton (3-2). Michy Batshuayi trof raak in de 1-3 zege van Crystal Palace bij Burnley. City domineerde de eerste periode, maar kon de opening niet forceren. Het verloor dan nog op slag van rust De Bruyne, die mankend het veld moest verlaten. Mahrez (55.), de vervanger van De Bruyne, lukte na de pauze de winnende treffer. Vincent Kompany begon in het winnende kamp op de bank, maar viel vroeg in de tweede periode in.

Manchester United hield in extremis de punten thuis tegen Southampton: 3-2. Valery (26.) bracht de bezoekers op 0-1, maar de Belgische Braziliaan Andreas Pereira (53.) stelde gelijk. Via Lukaku (59.) klom United op voorsprong, tot Ward-Prowse (75.) voor Southampton gelijk maakte. Lukaku (88.) ontbond nadien een tweede maal zijn duivels en nette de 3-2. Pogba liet nadien de 4-2 vanop de stip liggen.

Crystal Palace versloeg Burnley op eigen veld met 1-3. De bezoekers klommen op voorsprong na een eigen doelpunt van Bardsley (15.), en toen Batshuayi (48.) er na de koffie 0-2 van maakte, was de partij gespeeld. Waha (76.) tekende nadien voor de 0-3. Batshuayi ruimde zeven minuten voor tijd plaats voor Christian Benteke, maar hij kwam niet tot scoren. Barnes (90.) redde in het slot de eer. Bij Burnley geen Steven Defour, die nog in de lappenmand ligt.

Wolverhampton behaalde een makkelijke 2-0 thuiszege tegen Cardiff City. Jota (16.) en Jiménez (18.) maakten met twee snelle doelpunten het verschil. Leander Dendoncker is stilaan een vaste waarde en maakte bij de thuisploeg de partij vol.

City (71 ptn) springt in de stand over Liverpool (69 ptn) naar de leiding, maar The Reds spelen zondag nog op Everton. United (58 ptn) volgt als vierde, Wolverhampton (43 ptn) is knap zevende. Crystal Palace (33 ptn) staat dertiende.

bron: Belga