Geen acties bij skeyes tijdens krokusvakantie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens de krokusvakantie komen er geen acties bij luchtverkeersleider skeyes. Dat zegt Kurt Callaerts van ACV-Transcom. De christelijke vakbond diende op 8 februari een stakingsaanzegging in waardoor acties vanaf 23 februari voor een maand gedekt zijn. Volgens Callaerts werd de beslissing om geen actie te voeren "na lange discussie" genomen, ondanks een gebrek aan concrete vooruitgang in de onderhandelingen en "constante provocaties vanwege de directie". "Zo willen we een duidelijk signaal geven aan de buitenwereld dat het ACV niet roekeloos omgaat met het stakingswapen", zegt hij.

Callaerts benadrukt ook dat ACV-Transcom "de luchthavens en passagiers niet wil treffen". "Maar als de directie blijft provoceren en spelletjes spelen, laten ze ons geen andere keuze", klinkt het wel. "Het totale gebrek aan respect jegens het personeel neemt hallucinante vormen aan. Zo houden ze verlofplanningen achter, weigeren ze verloven zonder duidelijke uitleg en worden geen antwoorden gegeven op vragen van personeel."

Aanleiding van de sociale onrust is ontevredenheid bij het personeel van skeyes, het vroegere Belgocontrol, over een heleboel dossiers. In totaal heeft ACV-Transcom 25 punten in de stakingsaanzegging opgenomen. Het gaat onder meer over de aanvragen rond loopbaanonderbreking, benoemingen en premies, maar ook over een nieuw opleidingscentrum in Steenokkerzeel. De vakbond heeft vragen bij de transparantie van de joint venture.

Op 11 maart is er alvast een nieuwe vergadering gepland met de directie.

bron: Belga