Euromillions Basket League - Charleroi laat zich niet afremmen door Brussels

Spirou Charleroi heeft vrijdag de topper van de achttiende speeldag gewonnen tegen Brussels. De competitieleider ging met 89-80 (rust: 44-45) onderuit in de Spiroudome en ziet de Henegouwers naderen tot op een punt. Brussels zag afgelopen woensdag in Antwerpen een einde komen aan twaalf overwinningen op rij. Charleroi zette dan weer zelf een reeksje van vier zeges neer. In de eerste helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe (rust: 44-45), maar na de pauze kreeg Charleroi meer vat op de partij. Na het derde kwart bedroeg de voorsprong van Charleroi vijf punten. Brussels leed veel balverlies holde achter de feiten aan. Uitblinker Mobley legde twintig punten in het netje voor de thuisploeg, evenveel als de Brusselse topschutter Walker.

Brussels (31 ptn) blijft leider in het klassement en ziet Charleroi (31 ptn) in de stand naderen tot op een punt. Daarachter volgt Antwerp en Oostende (28), die respectievelijk nog twee en één duel minder op de teller hebben.