Dertien Roemenen aangehouden voor grootschalige metaaldiefstallen

De Brugse onderzoeksrechter heeft dertien verdachten aangehouden in een onderzoek naar een Roemeense dievenbende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De bende is gespecialiseerd in het plegen van metaaldiefstallen. De tussenkomst van afgelopen nacht kaderde in een lopend gerechtelijk onderzoek van de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Het onderzoek ging van start naar aanleiding van meerdere feiten in Brugge. Volgens het parket gaat het om een rondtrekkende dadergroep die op grote schaal metaaldiefstallen pleegde. Alle bendeleden zouden van Roemeense origine zijn.
Tijdens de geplande actie kon de politie in totaal dertien Roemeense verdachten inrekenen. Eén verdachte legde zich niet zomaar neer bij zijn arrestatie. Hij probeerde nog te vluchten, maar verloor de controle over zijn stuur. Daardoor belandde hij met zijn voertuig in de vitrine van een kledingzaak in het Antwerpse Merksem, maar de man liep geen ernstige verwondingen op.
Na hun verhoor bij de politie werden alle verdachten vrijdag voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die heeft 13 verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de metaaldiefstallen. De raadkamer in Brugge zal dinsdag beslissen of de verdachten langer in de gevangenis moeten blijven.

bron: Belga