Vrouw spendeert 1.300 euro aan plastische chirurgie voor “lelijke” kat

Foto R.V.

Een Chinese vrouw wordt beschuldigd van dierenmishandeling nadat ze haar kat plastische chirurgie liet ondergaan. De anonieme vrouw liet haar kat opereren aan de ogen omdat ze de vorm ervan “lelijk” vond. 

De grijze poes onderging een dubbele ooglidoperatie, een zogenaamde Aziatische ooglidcorrectie, waarbij een vouw wordt toegevoegd aan de oogleden van het beest om de impressie van een ‘monolide’ te creëren.

Om dit te doen, moesten dierenartsen met een scalpel een snee maken in beide oogleden, aldus een reporter van Jiangsu Television.

Shockerende foto’s

De televisiezender onthulde ook schokkende foto’s van het arme beest na de procedure, die de vrouw 10.000 Chinese yuans heeft gekost (zo’n 1.300 euro). Op de beelden is te zien hoe delen van de vacht van het kopje is geschoren, en dat de ogen erg rood en opgezwollen zijn. De hechtingen op elk oog zijn eveneens duidelijk waarneembaar.

Foto R.V.

Volgens personeel van het Rupeng-dierenziekenhuis in Najing, waar de operatie werd uitgevoerd, is een dergelijke ingreep daar gebruikelijk, vooral bij hondenbezitters, die zo hopen aan dierenshows te kunnen deelnemen.

Ze voegden echter toe dat er een gezondheidsrisico kan zijn wanneer de operatie wordt uitgevoerd op katten en dit kan veel ongemak veroorzaken.

Kritiek 

Daily Mail heeft opgemerkt dat sinds het verslag op de Chinese televisie werd uitgezonden, de betrokken kateigenares zwaar wordt bekritiseerd op sociale media.

Eén persoon zei: “Het ziet er niet meer uit als dezelfde kat. Dit is gewoon foltering.”

Een tweede opmerking: “Ik zou zo ver gaan om te zeggen dat dit dierenmishandeling is – volledige minachting voor de gevoelens van de arme kat.”

“Helemaal overbodig”, voegde een derde gebruiker toe.