Tips & trends: dit zijn de nieuwe hotspots in Brussel

Dit weekend krijgen de Brusselse feestgangers en lekkerbekken er twee trekpleisters bij. Wie al eens de bloemetjes buitenzet in Antwerpen, kent Plein Publiek zeker en vast. De serre waar feestjes en workshops georganiseerd worden, palmt vanaf vrijdag 1 maart ook het majestueuze Dynastiepaleis op de Kunstberg in. Op zaterdag 2 maart opent Sergio Herman dan weer zijn eerste Frites Atelier in onze hoofdstad.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Plein Publiek

‘Plein Publiek BXL' belooft je alvast een ruim aanbod aan hippe brunches, concerten, jazz- en dansavonden, vintagemarkten, modeshows, workshops en closet-sales. Vanaf april loopt er ook een expo ‘Beyond Bruegel', een technologische kunstbeleving die de 450ste verjaardag van het overlijden van de Vlaamse schilder viert. De creatieve hub nodigt je vanaf vrijdag drie dagen lang uit voor het openingsfeest. En o ja, de toegang is volledig gratis!

Kunstberg 5, 1000 Brussel

Frites Atelier

Zaterdag opent de nieuwe vestiging van Frites Atelier haar deuren aan het Sint-Katelijneplein in Brussel. Naast de artisanale frieten en huisbereide snacks, kan je er brasseriegewijs ook enkele plats du jour bestellen, zoals zeeduivel van de plancha, geserveerd met een mousselinesaus en verse garnalen. Herman heeft er alvast zin in: “Het Sint Katelijneplein is zo'n typisch Brussels plein waar het leven schijnbaar enkel uit eten en drinken bestaat. Met slagerij Dierendonck en vishandel Noordzee kunnen we fantastische culinaire samenwerkingen aanbieden.”

Katelijnestraat 32, 1000 Brussel

Open 7/7 van 11 tot 23 uur

Janne Vandevelde