Zuid-Korea ontgoocheld over uitblijven akkoord tussen Trump en Kim

Zuid-Korea ontgoocheld over uitblijven akkoord tussen Trump en Kim

Zuid-Korea vindt het “betreurenswaardig” dat de gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Vietnam niet tot een akkoord hebben geleid. Dat heeft het kabinet van president Moon Jae-in meegedeeld. “Het lijkt duidelijk dat zij meer significante vooruitgang hebben geboekt dan ooit al het geval was”, zo wordt tegelijkertijd wel benadrukt. De veelbesproken ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un leverde vandaag geen akkoord op over een nucleaire ontwapening op het Koreaanse schiereiland. Die uitkomst is een tegenvaller voor Seoel, dat hoopte dat de top een aanzet had kunnen geven tot een betere samenwerking tussen de beide Korea’s.

De Zuid-Koreaanse president stelt in zijn mededeling nog dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de dialoog tussen de VS en Noord-Korea zal worden voortgezet.

In een mededeling die het Witte Huis kort na het beëindigen van de gesprekken publiceerde, staat dat beide landen uitkijken “naar een nieuwe ontmoeting in de toekomst”. Maar Trump verklaarde in zijn persconferentie wel dat hij zich nog niet geëngageerd heeft tot een nieuwe ontmoeting met Kim Jong-un.

bron: Belga