Regen in aantocht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wordt het zwaarbewolkt. Eerst is er kans op wat lokale lichte regen, vooral dan over het westen. Op het einde van de namiddag en in de avond valt er ook in de andere streken stilaan meer neerslag. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westen- of zuidwestenwind met rukwinden tot 50 à 60 km per uur, zo voorspelt het KMI. Later in de avond en ook in de nacht blijft het zwaarbewolkt en wordt het buiig. De buien kunnen plaatselijk vrij stevig zijn en eventueel gepaard gaan met een donderslag. We krijgen minima van 4 tot 7 graden. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest, ruimend naar noordwest. Rukwinden tot 50 km per uur zijn mogelijk.

Morgen verwachten we veel wolken met eerst nog enkele buien. In de loop van de dag kan er nog een bui vallen, maar blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 5 en 9 of 10 graden. De matige westen- tot noordwestenwind wordt op het einde van de dag meestal zwak en over het westen veranderlijk.

Morgennacht is het meestal droog maar, door de nadering van een storing, ook zwaarbewolkt. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden. De zwakke en veranderlijke wind wordt stilaan matig uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag trekt een zwakke regenzone oostwaarts over ons land. In de namiddag is het nagenoeg droog maar zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum. De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit zuidwestelijke richtingen. In de nacht naar zondag trekt een actievere neerslagzone over ons land.

Zondag wordt het winderig en regenachtig. Er kan op vele plaatsen 10 tot 20 liter regen vallen, plaatselijk meer. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een vrij krachtige tot mogelijk krachtige zuidwestenwind.

bron: Belga