Ook burgemeester van Verviers dienst klacht in

door
Belga
Leestijd 1 min.

De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), heeft klacht ingediend tegen onbekenden omwille van de dreigementen die ze heeft ontvangen na de geannuleerde lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Ze heeft intussen een waarnemend burgemeester aangeduid om een tijdje afstand te kunnen nemen. Targnion kwam onlangs in opspraak toen een lezing van Francken in haar gemeente moest worden afgezegd. Een manifestatie tegen de komst van de N-VA'er liep uit de hand. De auto van de politicus liep daarbij schade op. De burgemeester kwam niet onbesproken uit het incident, omdat ze zich aan de zijde van de betogers had geschaard.

Targnion kreeg sindsdien bagger over zich heen via de sociale media. Nadat ze ook een brief met dreigementen had ontvangen, diende Targnion dinsdag klacht in tegen onbekenden. Dat schrijft L'Avenir Verviers en bevestigt de afdelingsprocureur van Verviers, Gilles de Villers Grand Champs. "De dreigementen worden ernstig genomen en er loopt een onderzoek."

Volgens de procureur zijn er twee klachten bij hem aangekomen: een van de organisatrice van de conferentie en een tweede van de Vervierse burgemeester. Eventuele klachten van Francken, van het hotel waar de lezing plaats zou vinden of van PP-politicus Bruno Berrendorf, die verklaarde te zijn aangevallen, zijn nog niet op zijn bureau beland.

bron: Belga