Omloop Het Nieuwsblad - Bob Jungels wil groeien in kasseiklassiekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step) kan zaterdag mogelijk voor de verrassing zorgen in de Omloop het Nieuwsblad. De 26-jarige Luxemburger concentreert zich dit seizoen op de Vlaamse voorjaarsklassiekers, in tegenstelling tot de Ardennenklassiekers. Vorig jaar won Jungels Luik-Bastenaken-Luik. "Waarom ik me opnieuw aan de kasseien waag? Dat hebben we vorig jaar zo besproken met de sportdirecteurs na La Doyenne. In eendagskoersen kan ik een prestatie neerzetten, de Ronde van Vlaanderen is voor mij een doel. Ik hoop dat ik kan groeien in de kasseiklassiekers. Ik rijd al op deze wegen in Vlaanderen sinds mijn 10e verjaardag, Luxemburg is niet veraf. Maar als ik de komende koersen niet kan volgen, dan zal er al gauw een evaluatie volgen."

"Dit jaar zal ik zeker niet de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl rijden", zei de Luxemburger, die in 2012 Parijs-Roubaix bij de beloften won. "Mijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik hangt af van mijn voorbereiding op de Giro, een groot doel voor mij. We zullen ook bekijken hoe mijn lichaam reageert op de Ronde van Vlaanderen. In Luik moet je honderd procent zijn aan de start."

"Met de vorm gaat het goed, zo heb ik kunnen vaststellen in de Ronde van Colombia. Ik ben erg gemotiveerd. We hebben nog niet echt gepraat over wie zaterdag de kopman is. Er zijn verschillende renners met enorme capaciteiten in dit team. Wie de beste benen heeft op het eind, mag voor de zege rijden. Ik verwacht al vrij snel een open koers. Met nog 80 km te gaan, zal de finale volgens mij al beginnen", besloot Jungels.

bron: Belga