Meer dan 2.000 varkens omgekomen bij zware brand in Pittem

Meer dan 2.000 varkens omgekomen bij zware brand in Pittem

Een uitslaande brand in twee stallen van varkensbedrijf Porca heeft het leven gekost aan meer dan 2.000 dieren. Dat meldt de politiezone Regio Tielt. Bewoners worden niet langer gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

In de Vijfstraat in Pittem is donderdagnamiddag een zware brand uitgebroken in een varkensstal. De brandweer van zone Midwest kwam massaal ter plaatse. De brand ontstond in de kraamafdeling van varkensbedrijf Porca en al snel stonden twee stallen in lichterlaaie. Daarbij kwamen 2.250 biggen en 180 zeugen om het leven.

Door de enorme rookpluim werden bewoners van Pittem en Tielt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. “Maar ondertussen is de brand onder controle en zo goed als geblust”, klinkt het bij de brandweer. “Er is geen rookhinder meer dus bewoners hoeven hun ramen niet langer te sluiten.”

Een aannemer zal de stabiliteit van de uitgebrande gebouwen controleren. In samenspraak met de civiele bescherming bekijken de hulpdiensten hoe de dieren kunnen worden geëvacueerd.

bron: Belga