Geweld oudejaarsnacht Brussel: vijf mensen opgepakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Naar aanleiding van de rellen tijdens oudejaarsnacht in Sint-Jans-Molenbeek, zijn vijf verdachten opgepakt en verhoord. Dat meldt het Brusselse parket. De politie van zone Brussel-West voerde dinsdag vijf huiszoekingen uit. Eén verdachte is onder aanhoudingsbevel geplaatst, de vier anderen zijn na verhoor vrijgelaten. De politie van de zone Brussel-West had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van het metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd. De politie en brandweer werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond. Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd.

Dinsdag pakte de politie vijf verdachten op. Twee minderjarigen werden na verhoor vrijgelaten en de drie andere verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket, van wie twee meerderjarigen.

"De onderzoeksrechter besliste één van hen aan te houden en in verdenking te stellen voor feiten van beschadiging van onroerende goederen, diefstal met braak en beschadiging van roerende goederen met de verzwarende omstandigheid dat de feiten in bende werden gepleegd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Deze man zal maandag voor de raadkamer verschijnen. De andere verdachte, ook een man, werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Hij blijft verdachte in het dossier, maar werd niet in verdenking gesteld, noch aangehouden."

De derde verdachte, een minderjarige, werd voor de jeugdrechter geleid voor betrokkenheid bij dezelfde feiten. Het parket vroeg de plaatsing in een gesloten instelling, maar de jeugdrechter is hier niet op ingegaan.

bron: Belga