Oprah Winfrey maakt tv-special met beschuldigers Michael Jackson

Foto AFP / J. McCarthy

Televisiepresentatrice Oprah Winfrey gaat uitgebreid praten met twee mannen die jarenlang seksueel misbruikt zouden zijn door Michael Jackson. De nabeschouwing wordt maandag uitgezonden na de omstreden documentaire ‘Leaving Neverland’ op het Amerikaanse televisienetwerk HBO.

De één uur durende gesprekken, die ‘After Neverland’ worden genoemd, zouden al opgenomen zijn. In het publiek zaten de slachtoffers van het seksueel misbruik. De documentaire ‘Leaving Neverland’ wordt uitgezonden in twee delen, een deel zondag en een deel maandag. Daarin komen niet alleen de twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, aan het woord, maar ook hun broers, zussen, moeders en huidige partners.

Misbruik

Jackson, die in 2009 overleed, werd tweemaal aangeklaagd van misbruik door jongens. De eerste zaak loste de zanger op door het vermeende slachtoffer een som van 20 miljoen dollar te betalen. Bij het tweede voorval werd hij vrijgesproken. Robson en Safechuck deden hun verhaal pas na het overlijden van de ‘King of Pop’. Familieleden van Jackson ontkennen de feiten.

Geschokte reacties

De documentaire over het misbruik ging eerder dit jaar in première op het Amerikaanse Sundance Film Festival en liet geschokte reacties na. In België wordt de documentaire voor het eerst uitgezonden op 8 maart door Canvas.