Zes maanden cel voor sturen van naaktfoto's aan minderjarige meisjes via Instagram

door
Belga
Leestijd 1 min.

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot zes maanden cel voor het versturen van naaktfoto's aan minderjarige meisjes via Instagram. Na de dagvaarding zocht hij via Facebook opnieuw contact met een slachtoffer. Nico M. werd vervolgd voor het veelvuldig versturen van seksueel getinte berichten en naaktfoto's vanuit zijn woning in Boortmeerbeek van juli 2016 tot april 2017. De man gaf toe dat hij via Instagram minstens drie minderjarige meisjes had lastiggevallen. Hij gebruikte daarvoor twee accounts.

Op vraag van het openbaar ministerie stelde een psycholoog een deskundig verslag op. Na klinisch-psychologische screening en onderzoek van zijn houding bleek dat de beklaagde alleen schuldgevoelens heeft tegenover zijn vrouw. Hij stelde dat hij zijn echtgenote had gekwetst maar vertoonde geen schuldinzicht naar de slachtoffers.

In zijn verhoor minimaliseerde M. zijn verantwoordelijkheid: de meisjes zouden zijn account wel verwijderen als ze het niet leuk vonden. Op 10 november 2018, nadat hij al een dagvaarding had ontvangen, stuurde hij een nieuw vriendschapsverzoek via Facebook. "Dat is een alarmerend gegeven", stelde de rechter. Mede door dat nieuwe feit kwam hij niet in aanmerking voor opschorting.

De straf is met uitstel onder probatievoorwaarden zoals een psychomedische begeleiding en vrijwillige controle van zijn computer en multimediamateriaal. De minderjarige slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en kregen provisionele schadevergoedingen tot 500 euro. Uit attesten van huisartsen blijkt dat ze nog wekelijks nachtmerries hebben en bang zijn om 's avonds alleen over straat te lopen.

bron: Belga