Talmende ballenjongens kosten Roeselare 1.500 euro

Talmende ballenjongens kosten Roeselare 1.500 euro

Omdat ballenjongens in de thuiswedstrijd tegen Lommel het spel vertraagden, moet tweedeklasser KSV Roeselare een boete van 1.500 euro betalen. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren beslist. Scheidsrechter Kevin Van Damme stelde op Schiervelde vast dat ballenjongens na de 3-2 van Roeselare in het duel tegen Lommel (4-2) talmden om het leer terug in het spel te brengen. Minstens twee keer zorgde dat voor aanzienlijke vertraging. “Aangezien het pas gebeurde na het doelpunt dat Roeselare op voorsprong bracht, kan er met zekerheid van uitgegaan worden dat het om intentionele vertragingsmanoeuvres gaat”, aldus de Geschillencommissie.

Bondsprocureur Kris Wagner ging uit van een spontane actie, uit eigen initiatief van de ballenjongens. Een boete van 1.500 euro, waarvan 500 met uitstel, was het voorstel van het Bondsparket. De Geschillencommissie betwijfelt echter dat de ballenjongens op eigen initiatief het spel vertraagden, en had Roeselare graag uitgehoord naar de rol van de club. Maar de West-Vlaamse 1B-club stuurde gisteren geen vertegenwoordiger naar de zitting.

“Uit de documenten in informatie waarover de Geschillencommissie beschikt, kan niet uitgesloten worden dat het om een georkestreerde aansturing gaat. Daarom lijkt het ons gepast een strengere straf op te leggen dan deze die door het Bondsparket wordt gevorderd”, luidt het vonnis. De sanctie werd bij verstek opgelegd.

bron: Belga