Roetdeeltjes en resten polyester in tuinen na hevige brand in Kortrijks zwembad

Roetdeeltjes en resten polyester in tuinen na hevige brand in Kortrijks zwembad

De stad Kortrijk ontvangt meldingen uit enkele deelgemeenten over roetdeeltjes op de weg en in tuinen na de zware brand in het zwembad op Kortrijk-Weide. Er wordt aangeraden om kinderen niet te laten buitenspelen en groenten goed te wassen tot alle as en roet weg is. Na de hevige brand dinsdagnacht in de glijbaantoren van het gloednieuwe zwembad hebben roetdeeltjes en deeltjes polyester zich verspreid over de stad. Vooral in de deelgemeenten Bissegem en Heule treffen bewoners deeltjes aan op openbare plekken en in hun tuinen. “Roet is enkel schadelijk voor de gezondheid als je het opneemt in je lichaam”, zo geeft de stad mee op zijn website. “Eventuele groenten uit de moestuin moet je dus grondig wassen. Zorg er ook voor dat je geen roet- en asdeeltjes van buiten naar binnen brengt.”

Er wordt aangeraden om kinderen niet buiten te laten spelen en huisdieren niet uit te laten vooraleer de roet- en asdeeltjes verwijderd zijn. Bij ernstige meldingen van roet op de openbare weg, kunnen Kortrijkzanen contact opnemen met het gratis nummer 1777 of [email protected]

De hevige brand ontstond vermoedelijk in de glijbaantoren van het gloednieuwe zwembad. De glijbanen zijn volledig vernield, het zwembad bleef grotendeels gevrijwaard. Vrijdag zou het bad officieel de deuren openen.

bron: Belga